In cadrul acestei sectiuni incercam sa va raspundem la cateva intrebari simple privind alegerea pardoselii si a accesoriilor necesare.

1. Ce este LVT-ul ?

Acest produs este relativ nou pe piata romaneasca. LVT sau Luxury Vinyl Tiles este o pardoseala neomogena multistrat rezistenta la uzura, cu protectie UV, care poate inlocui alte pardoseli precum parchetul sau gresia.

2. De ce sa alegem o pardoseala SPC Arbiton?

Gamele comercializate de noi sunt Amaron si Liberal. Am ales aceste game din urmatoarele motive: 

  - Au continut mineral, sunt Eco Friendly

  - Se imbina in sistem click, 5G sau 2G

  - Au stabilitate mare datorita marimii placilor

  - Este un SPC rigid

  - Decoruri variate in tendintele actuale.

  - Permit montarea pe suprafete cu incalzire in pardoseala

  - Montaj facil

Multe persoane considera pretul acestor produse ridicat, insa la un calcul simplu (gresie de calitate plus adeziv,kit de rosturi, montatorul, mizeria si deranjul) veti observa ca platiti aceeasi valoare. In plus se poate demonta si remonta in alta locatie. Rezistent la umiditate este ideal pentru bai sau holuri, insa am realizat lucrari si in restaurante, livinguri, magazine cu trafic intens.

3. Ce plinta alegem?

Evident fiecare are gusturile lui privind plinta.Cand ne gandim ce plinta alegem trebuie sa avem in vedere: design-ul, materialul, culoarea, utiliatea, pretul.

Design-ul poate fi clasic sau modern. Daca doriti sa dati un aspect mai mare incaperii, folositi plinte drepte. Daca aveti baghete pe tavan alegeti plinte ondulate.

Materialul din care sunt confectionate plintele poate fi: MDF, Polimer sau PVC. Statistica europeana arata ca plintele din MDF sunt folosite preponderent in tarile vestice, in timp ce in tarile estice se foloseste PVC. Polimerul este un produs nou, in crestere peste tot.

Culoarea plintei poate fi in functie de nuanta pardoselii sau a peretilor. Avantajul plintelor Arbiton este ca se pot vopsi. Cea mai folosita nuanta este insa alb.

Utilitatea unei plinte este dat de grosimea ei (adica cat de mult poate sa acopere luftul de dilatare al parchetului) si de numarul de cabluri care pot fi mascate. Grosimea unei plinte trebuie sa fie minim 15 mm.

Pretul unei plinte este dictat de calitatea si materialul din care sunt confectionate.

Plintele din MDF inalte sunt apreciate pentru faptul ca pot imita foarte bine structura parchetului, au folie rezistenta si se pot vopsi in orice culoare. Plintele din PVC sunt alese datorita pretului si montajului rapid (Sa nu uitam insa ca aici ne trebuie si accesorii colturi).

Plintele din polimer sunt cea mai buna alegere, fiind practic un mix intre designul MDF si utilitatea PVC.

4. Ce izolatie alegem ?

Izolatia pe care o folosim trebuie aleasa in primul rand in functie de rezistivitatea de care avem nevoie. Deci daca avem incalzire in pardoseala obligatoriu trebuie folosita o folie cu rezistivitate RS cat mai scazuta. Grosimea foliei este de multe ori gresit aleasa. O folie foarte groasa poate crea probleme in timp in ceea ce priveste stabilitatea pardoselii. Grosimea optima a unei izolatii trebuie sa fie intre 1.5-3 mm.

De asemenea sa nu uitam de folia bariera de vapori. Incepand din anul 2018 toti producatorii de parchet au anuntat pierderea garantiei la parchet daca nu se monteaza aceasta folie.

Daca raspunsurile la aceste intrebari nu v-au lamurit atunci nu ezitati sa ne contactati.